keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Fürstenfeldi diákok ismerkedtek Zalaegerszeggel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fürstenfeldi diákok ismerkedtek Zalaegerszeggel

2005 május 19 - csütörtök
Az elmúlt tanévben vette fel a kapcsolatot a fürstenfeldi mező-gazdasági szakközépiskola a zalaegerszegi Apáczai gimnázium-mal. Azóta tíz alkalommal találkoztak egymással a diákok és taná-rok, hol Ausztriában, hol városunkban. A múlt héten a testvérisko-la 14 tanulója és hat pedagógusa érkezett Zalaegerszegre, hogy újabb három napot töltsenek

– Nagyon intenzív a kapcsolat a két iskola között – számolt be József Attila, az Apáczai Csere János Gimnázium angol-német szakos pedagógusa. – Projekteken dolgozunk együtt. Legutóbb a két ország közös múltja, az Osztrák-Magyar Monarchia volt a feldolgozandó téma. Tíz diák utazott ennek kapcsán Fürstenfeldbe. Most a turizmus lett volna a téma Zalaegerszegen, ám az érettségi miatt saját diákjaink nem tudtak felkészülni. Ezért határoztunk úgy, hogy maradunk a történelemnél, és Zalaegerszegen, majd Budapesten is a nevezetességeket mutatjuk meg barátainknak.

Magyarországi tartózkodásuk első állomásaként a sümegi várat tekintették meg az osztrák diákok, majd Zalaegerszegre érvén az Apáczai gimnáziumba vezetett az útjuk. Rövid ismerkedést követően a Városházára látogattak, ahol Tombi Lajos fogadta őket. Tájékoztatást adott az alpolgármester a vendégeknek Zalaegerszeg nevezetességeiről, beszélt a város kulturális és sportéletéről, valamint az idegenforgalmi lehetőségekről. Megajándékozta a fiatalokat egy Zalaegerszeg feliratú baseball sapkával, valamint a Zalaegerszegi anziksszal, és hangot adott reményének, miszerint annyira megtetszik a kiadvány révén városunk az osztrák diákoknak, hogy szüleikkel együtt ismét ellátogatnak.
A városházi találkozót követően szakadó esőben indult városnézésre a csapat.

Másnap Budapesttel ismerkedtek a fürstenfeldi diákok, majd magyarországi tartózkodásuk utolsó napját a természetben töltötték. Elkalauzolták őket diáktársaik az éppen virágzó Azáleás-völgybe.

Tartalom megosztása: