keresés a weboldalon

Fussunk együtt az év zárásaként!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fussunk együtt az év zárásaként!

2018 november 20 - kedd
Lassan, de biztosan közeleg az év vége, a helyi tömegsport iránt érdeklődők ilyenkor már javában a nagy kihívásra, a hagyományos zalaegerszegi szilveszteri futásra készülnek.

A 24. alkalommal megrendezendő esemény kapcsán a tavalyi MMM női bajnokával, Tiricz Irénnel beszélgettünk: 

-A párom Zalaszentivánon nőtt fel, a szilvesztert pedig rendszeresen ott töltöttük a nagymamájánál. Így az egerszegi maratonról már „nemfutó” koromban is hallottam, ráadásul Lubics Szilvi nevére, aki sokszoros teljesítő és győztes, szintén felkaptam a fejem. 2015-ben már tudtam, hogy majd egyszer én is elindulok ezen a versenyen, de akkor még a maraton távoli célnak tűnt. A következő évben már ott voltam és idén harmadik alkalommal is rajthoz állok- emlékezett vissza a kezdetekre a kiváló futónő.

A szervezők annak idején remek versenyt álmodtak meg, ami mára az egyik legnépszerűbb lett a környéken, a maga nehéz pályájával.

-A zalaegerszegi pálya nagyon különleges. A maraton egy nehéz táv mindenképpen, nem lehet „észnélkül” nekiugrani mert ahhoz hosszú, de hiba sem sok fér bele, ahhoz meg rövid. Itt ezt nehezíti a sok emelkedő. Terepfutóként azt gondoltam, ezek nem túl nagy hegyek, nem lesz ez olyan nehéz, de kifejezetten combos emelkedők vezetnek a környékbeli hegyekre. 

Zárásként Tiricz Irén néhány tanáccsal látta el az elsőbálozó hegyimaratonozókat:

-A versenyen vannak rövidebb távok is ha valakinek hosszú a maraton. Aki erős futást tervez, mindenképpen eddzen előtte emelkedőn is. Az útvonal tényleg nagyon szép és változatos, a célban nagyon jó a hangulat, minden maratoni teljesítőt kiszólítanak, megtapsolnak, ami egy nagyon szép gesztus, ha valaki csak egy élményfutásra vágyik az év zárásaként, akkor is érdemes eljönni! 

A XXIV. Egerszegi Decathlon Mountain Man Marathon versenyre a nevezés már javában zajlik. A futók a következők közül választhatnak:

-Kezdő marathon” 3.5 km, Jövőre ebből is lehet marathon” 10.1 km, Erős félmarathon” 24.2 km, Majdnem marathon” 40.9 km.

A szervezők tájékoztatása szerint több mint egy hónappal a verseny előtt már száz futó fölött tart a nevezők létszáma.

-P-

Tartalom megosztása: