keresés a weboldalon

Futás a koraszülöttekért (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Futás a koraszülöttekért (Videó)

2017 április 28 - péntek
„Másodszor is célba érünk! Futás a koraszülöttekért 2017” címmel rendeznek május 7-én a Zalaegerszeg-Keszthely közötti távon váltófutást. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány tavaly szervezett először hasonló figyelemfelhívó programot. Az idei hatvan kilométeres egyéni- és csapatversenyre több száz indulót várnak. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Magyarországon ma minden 12. gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. Zalaegerszegen ennél jobb az arány, de a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy a rehabilitáció mellett a megelőzés fontosságára is felhívják a figyelmet. Egyebek mellett ezért szervezik meg azt a nagyszabású futást, melyet települések, önkormányzatok, cégek mellett rengeteg önkéntes segítő is támogat – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A koraszülöttfutás már a kezdetekkor ráirányította a figyelmet azokra, akik rosszabb feltételekkel kezdik életüket. Dr. Gárdos László főorvos szerint azonban még számtalan pozitív hatása van a kezdeményezésnek.

Fehér Luca nyolc éves. Ő az egyik, aki a rajtvonalon túlról kezdett. A 28. héten, 980 grammal született kislány életesélyei minimálisak voltak. Ma mégis országos bajnokságokon indul, rendszerint legyőzi kortársait és a hétvégi megmérettetésen is részt vesz.

A verseny fővédnöke Miklósa Erika operaénekes. Szakmai igazgatója és védnöke pedig a kétszeres világ és kétszeres Európa-bajnok ultramaratoni futó, Bérces Edit.

Az 59,3 km-es táv résztvevői a Göcseji Falumúzeumtól május 7-én 9 óra 20 perckor rajtolnak. A tíz szakaszból álló, festői környezetben zajló erőpróba részletei a koraszulottfutas.hu oldalon érhetők el.

Sz.É./T.S.

Tartalom megosztása: