keresés a weboldalon

Futballtalálkozó Marosvásárhelyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Futballtalálkozó Marosvásárhelyen

2009 november 10 - kedd
Dr. Csegzi Sándor alpolgármester meghívására Zalaegerszeg testvérvárosa, Marosvásárhely látta vendégül 2009. november 5-8. között a helyi LSC-kben játszó fiatalokból álló női és férfi focicsapatokat. A sportolók jórészt a Páterdombi LSC-ből kerültek ki, de andráshidaiak, ságodiak és botfaiak is voltak a játékosok között. A mostani látogatás folytatása a tavaly elindult ifjúsági- és sport cserekapcsolatnak.

A zalaegerszegi delegációt Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke vezette és tagja volt még a sportolókon kívül Józsi György, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is. A küldöttség tagjai csütörtökön este foglalták el szállásukat, a pénteki nap pedig az edzéseket követően a kispályás (futsal) mérkőzésekkel telt el.

A marosvásárhelyi vendéglátók feladták a leckét megyei bajnokságban nagypályás játékhoz szokott zalaegerszegi focistáknak, hiszen a fiúk ellenfele a kétszeres bajnok és kupagyőztes, a román első osztályú futsal bajnokságot most is vezető City ‘US Tirgu Mures csapata volt, benne brazil és portugál futsal válogatott játékosokkal (Carlao brazil kapus, Nuno Miguel „Nuninho” és Orlando Coelho „Lando” portugál játékosok; csapatkapitány: Kacsó Endre). A tisztes helytállás sikerült, hiszen a végeredmény 13-7 lett a vendéglátók javára.

A női csapat ellenfele ugyancsak a román első osztályban szereplő csapat volt, igaz ők nem futsal, hanem nagypályás csapat voltak, de a zalaegerszegiek lelkes játéka ellenére a végeredményben érződött az osztálykülönbség, hiszen 15-8 lett a marosvásárhelyiek javára. A sportesemények mellett a zalaegerszegi delegáció vezetői találkoztak városi- és sportvezetőkkel, valamint sportlétesítményeket tekintettek meg.

Szombaton a csapat tagjai a reggeli edzés után Marosvásárhellyel és környékével ismerkedtek (Korond, Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó, Békás-szoros), vasárnap pedig már a hazaút volt soron. Reméljük, hogy az erdélyi település sportolói a közeljövőben ismét viszonozni tudják a látogatást és akkor a visszavágón bizonyítani tudnak a tehetéges zalaegerszegi fiatalok, a Páterdombi LSC-ben és a további egyesületekben játszó női és a férfi labdarúgók.

(sajtóközlemény)

Tartalom megosztása: