keresés a weboldalon

Fűtéskorszerűsítés a Kis utcában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Fűtéskorszerűsítés a Kis utcában (Videó)

2023 július 04 - kedd
Megkezdődtek a fűtés korszerűsítési munkák a Kis utcai – bölcsődét és óvodát is magába foglaló – épületegyüttesben. A régi, korszerűtlen kazánt kicserélik, a gyermekintézményekben és a gazdasági ellátószervezet irodáiban pedig új vezetéket és radiátorokat szerelnek fel. A 180 millió forintot meghaladó költségeket önkormányzati forrásból finanszírozzák.

A háború okozta gazdasági nehézségek és az európai energiaválság kezelésre a zalaegerszegi önkormányzat energiahatékonysági programot dolgozott ki. A tervezetet – amely több elemet tartalmaz – a közgyűlés tavaly decemberben egyhangú szavazattal elfogadta.

A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan 30 százalékkal csökken az energiafelhasználás. A településrész önkormányzati képviselője szerint az elmúlt évtized legnagyobb beruházása zajlik a Kis utcai intézményegyüttesben.

Az épületben eddig egyetlen kazán biztosította a meleget. Az új rendszer kiépítése után minden helyiségben szabályozni tudják a hőmérsékletet.

A munkák várhatóan augusztus elején befejeződnek. A gyermekek a nyári szünet után komfortosabb, barátságosabb csoportszobákba térhetnek vissza.

K.I./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: