keresés a weboldalon

Gálaesttel ünnepelt a 175 éves Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gálaesttel ünnepelt a 175 éves Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház (Videó)

2023 szeptember 12 - kedd
In-FÚZIÓ címmel várta gálaestre a közönséget a fennállásának 175. évfordulóját ünneplő Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház és a jogelőd, Ispotályt alapító Zalaegerszeg önkormányzata. A Hevesi Sándor Színházban megtartott rendezvényen együtt ünnepeltek a kórházi dolgozók és a munkájukat segítők, illetve támogatók.

Az est Karáth Eszter és a Zrínyi Miklós Gimnázium kórusának előadásával indult. Dés László szerzeményére az intézmény pedagógusa, Karáth Anita írta a szöveget, mellyel meg is nyerte a tavaly első ízben meghirdetett Magyar Dalszövegírók versenyét. Különleges produkcióval készült a programra Balaicz Zoltán polgármester is. Ünnepi beszéd helyett ezúttal egy novellát hallhatott tőle a közönség.

A kórház főigazgatója saját novelláját olvasta fel. Michael Mamah radiológus rezidens zenei tehetségét csillogtatta meg, míg Schmidt Béla, az ortopédia osztályvezető főorvosa egy Ady verset hozott.

Az orvosok produkcióit profi színészek, köztük Besenczi Árpád színházigazgató előadása színesítette.

A gálaestre budapesti művészek is érkeztek. Gubik Petra, a Sztárban Sztár idei győztese és Kocsis Dénes az Operettszínház színész-énekese tette emlékezetessé az eseményt.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: