keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Galéria a páterdombi üzemben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Galéria a páterdombi üzemben

2005 március 23 - szerda
Két egykori tanárkolléga kezdeményezésére galéria nyílt a Páterdombon, az egyik Juhász Gyula utcai cég üzemének aulájában. Mazzag Ferenc, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a cég ügyvezetője, és Balogh Zoltán tanár, díjnyertes amatőr festő közel húsz éven keresztül tanított együtt az építőipari szakközépiskolában. Nemrégiben Mazzag Ferenc üzemében szerkezetváltás történt, így felszabadult az irodaház aulája, amit az ügyvezető támogatása jeléül „feláldozott a kultúra oltárán”.

Így jött létre a Páterdombi Galéria, mely egyedülálló kezdeményezésnek számít, hiszen ritkaság az, hogy egy vállalkozó „ellenszolgáltatás” igénylése nélkül támogasson valamit, s főleg művészetet. A kérés csak annyi volt, hogy „amatőrök” is bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt. A megnyitó alkalmával ennek eleget téve három amatőrfestő, – Balogh Zoltán, Kámán István, Zafir Mari – és egy festőművész-tanár, Dienes Gyula alkotásaiból nyílt tárlat.

A galéria ünnepélyes avatásán Matyéka István vállalkozó és Török Zoltán lelkész, a páterdombi körzet önkormányzati képviselője mondott beszédet. A kezdeményezők szeretnék, ha a galéria állandó kiállítóhelyként működne a jövőben.

Tartalom megosztása: