keresés a weboldalon

Gáspár Dávid befejezi profi pályafutását és a női csapat edzője lesz

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gáspár Dávid befejezi profi pályafutását és a női csapat edzője lesz

2016 május 09 - hétfő
A ZTE NKK és a Zalakerámia ZTE KK közös sajtótájékoztatóján jelentette be Gáspár Dávid, hogy befejezi profi pályafutását. Döntését nagyban befolyásolta az egészségi állapota, hiszen ebben a szezonban a sérülések sem kerülték el a kiváló játékost.

Bejelentését követően Stárics Kornél ügyvezető köszönte meg az elmúlt 16 évet, amit a játékos a klubnál töltött.

-Szerencsém volt Gáspival még együtt játszani és az akkori csapattal 2009-ben bronzéremig jutottunk. Több mint 300 első osztályú mérkőzés, kétezer feletti dobott pont egy bajnoki és egy kupa arany és sok felejthetetlen pillanat kötődik a pályafutásához. Szombaton szeretnénk méltóképpen elbúcsúztatni a Körmend elleni mérkőzésen.

Tóth László, a ZTE NKK Kft. ügyvezetője, arról beszélt, hogy itt volt az ideje a váltásnak. Megköszönte a korábbi tréner Gáll Tamás munkáját, akivel a csapat a bajnoki bronzéremig jutott. Az új vezetőedzővel hosszú távra terveznek és remélik, hogy hasonlóan sikeres lehet a csapat, mint az előző edzőkkel volt.

Gáspár Dávid a folytatásban elmondta, hogy megtisztelőnek érzi, hogy a nagy múltú női együttes felkérte a vezetőedzői poszt betöltésére.

-Fontos volt számomra, hogy a vezetők stabil, hosszabb távra tervezhető jövőképet vetítettek elém. Nagy ambícióval és motiváltan állok neki a munkának és a pályafutásom alatt szerzett tapasztalatokat szeretném majd a fiatal játékosok felkészítésében hasznosítani. 

Dr. Gyimesi Endre, a ZTE KK társadalmi elnöke is méltatta a kiváló játékost és hangsúlyozta, hogy Gáspár Dávid a ZTE saját nevelésű, zalaegerszegi születésű játékosától kell, hogy búcsúzzon. Sok sikert is kívánt neki új munkájához és reményét fejezte ki, hogy elődeihez- Bencze Tamás és Gáll Tamás- hasonlóan sikeres karriert építhet majd magának.

Zárásként Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és örömét fejezte ki annak, hogy egy újabb helyi kötődésű fiatal szakember kap munkát helyi klubnál. Néhány gondolattal érintette a női klub körüli változási folyamatot, amelybe az önkormányzat is vállal majd szerepet. Kiemelte, hogy amennyiben a viszonyok a klub körül megszilárdulnak az önkormányzat tulajdonrészt is vállal majd. Idén 10 millió forintos támogatást kapott a klub, ami most kiegészül további 5 millióval, és 8 millió forint teremhasználati díjjal. A férfi csapat támogatásáról annyit árult el, hogy az idei szezonban 60 milliós alaptámogatás mellett 10-10 milliós teremhasználat és TAO-önrész támogatás nyújtott az önkormányzat. Emellett egy multinacionális cégtől 30 millió forintos TAO támogatást is juttatnak a csapatoknak.

A ZTE NKK csapatépítés elkezdődött és egy jó hírrel is szolgáltak a vezetők, miszerint a csapat irányítója Nagy Dóra újabb egy évre Zalaegerszegen játszik.

Jóna István

Tartalom megosztása: