keresés a weboldalon

Gazdaságfejlesztés Zalaegerszegen – Megállapodást kötöttek a Városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gazdaságfejlesztés Zalaegerszegen – Megállapodást kötöttek a Városházán (Videó)

2015 február 03 - kedd
Gazdaságfejlesztési együttműködést kötött Zalaegerszeg önkormányzata a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal, illetve a Vállalkozók és Munkaadók Szövetségével. A megállapodás célja a helyi gazdaság fejlesztése – hangzott el a hétfői délutáni sajtótájékoztatón.

A nagyobb befektetők Zalaegerszegre csábítása, a meglévő cégek támogatása, a mikro kis-, és középvállalkozások pártfogása – ezek a gazdaság fejlesztésének alapvető feladatai, hangsúlyozta Balaicz Zoltán. A polgármester arról is beszélt, hogy az új városvezetés valódi kapcsolatot kíván kialakítani a helyi vállalatokkal. Törekvéseik elérésében nagy segítséget nyújtanak az érdekvédelmi szervezetek.

Együttműködés volt a kereskedelmi és iparkamara illetve az önkormányzat között, de a tanácskozásokon korábban nem vehettek részt – ezt már Mazzag Ferenc, a megyei kamara elnöke emelte ki. Mint mondta: újszerű, nyitott kezdeményezés indult el az önkormányzat részéről, amit örömmel fogadtak.

Az együttműködés jelentőségét méltatta Doucha Ferenc is. A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnöke beszédében elmondta: úgy tűnik hosszú idő után informális kapcsolat alakulhat ki a cégek és az önkormányzat között.

A gazdaságfejlesztését célzó együttműködést valamennyi szervezet aláírta. Az ünnepélyes szerződéskötés ígéretes kézfogással és közös fotózással zárult.

M.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: