keresés a weboldalon

Gazdaságfejlesztés Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gazdaságfejlesztés Zalaegerszegen (Videó)

2015 április 29 - szerda
Egyhangúlag elfogadta Zalaegerszeg fejlesztési stratégiáját a Parlament április 28-án. Ez az a megállapodás, amit két héttel ezelőtt írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán, polgármester. Az együttműködés értelmében a zalai megyeszékhelyen hét különböző beruházás valósul meg a következő 10 évben. A részletekről – amik a Magyar Közlönyben is megjelentek – szerdán tájékoztatták az újságírókat.

Élhető, sikeres és versenyképes város lesz 2020-ra Zalaegerszeg. Köszönhetően a tervezett beruházásoknak – hangzott el a sajtótájékoztatón. Mint kiderült: a közúthálózat fejlesztésének első üteme három éven belül megvalósul, vagyis 2018-ra elkészül a várost az M7-es autópályával összekötő négysávos gyorsforgalmi út. Ezután pedig a tervek szerint elkezdődik a zalai megyeszékhely és Vasvár közötti szakasz megépítése. Az is biztosra vehető továbbá, hogy bővítik az északi ipari parkot. Ott – többek között – egy duális szakképző központ létesül – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, polgármester.

A beruházások legfőbb célja, hogy befektetőket csábítsanak a városba. A fejlesztések jelentősen meghatározzák majd Zalaegerszeg, s egyben Zala megye jövőjét is – véli Vigh László, országgyűlési képviselő.

Vigh László hozzáfűzte: 200 millió forintot lobbizott ki az Aqua City felújítására. Emellett úgy tűnik, hogy lesz kormányzati forrás a Hevesi Sándor Színház rekonstrukciójára is.

M.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: