keresés a weboldalon

GébArt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

GébArt (Videó)

2016 augusztus 03 - szerda
Jubileumi kiállítás nyílt kedden a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A tárlat a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep elmúlt 25 évéből ad válogatást. Az eseményen megjelentek az egykori alkotók, illetve művészeti vezetők is.

A művésztelep először 1992-ben nyitotta meg kapuit. A tábor célja azóta sem változott – emelte ki a rendezvényen részt vevő Vadvári Tibor alpolgármester.

A tárlatot Szemadám György, a GébArt egykori vezetője nyitotta meg. A Munkácsy-díjas festőművész köszöntőjében kiemelte: egy ilyen alkotótábor feladata az is, hogy a résztvevők kapcsolatot építsenek és tanuljanak egymástól.

Az elmúlt 25 évben mintegy 150 művész, közel 500 alkotást hagyott Zalaegerszegen. A mostani kiállításon 66 munka ad keresztmetszetet erről a negyedszázadról – mondta el Prokné Tirner Gyöngyi, a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep művészeti titkára, majd hozzátette:

A kiállítással egyidejűleg megnyílt a 25. művésztelep is. Ezúttal Budaházi Tibor festőművész vezetésével öt alkotó dolgozik együtt két héten át. Idén a tábor a festészet, illetve a grafika köré épül.

V.D./I.G.

Tartalom megosztása: