keresés a weboldalon

Generációs mesejáték

Zalaegerszeg címer
Hírek

Generációs mesejáték

2010 november 28 - vasárnap
Sok minden öröklődhet családon belül, akár még mesejáték színrevitel is. Azért ez utóbbi nem túl gyakori, annál érdekesebb tehát. Egy ilyen előadásnak lehetnek tanúi a napokban az Ady-iskola diákjai, illetve a meghívott ovisok. Gellért Réka tanárnőre még nagymamájáról, Dudás Margit színházrajongó pedagógusról maradt egy kínai népmesére alapozott három felvonásos színdarab.

A nagymama szerzeményéhez, az apuka, Gellért Zoltán (akkor még zeneművészeti főiskolásként) írt zenét. Mind a szövegből, mind a zenekari szólamokból csak töredékek maradtak fent. Ezek alapján született egy rövidített, zongora kíséretes adaptáció Gellért Réka és Gellért Zoltánné munkája nyomán. A „Furfangos Tincs” című mesejátékot kettős szereposztásban az iskola negydik cé osztályos diákjai adják elő.

– Először a dallamokat tanítottam meg a gyerekeknek. Furcsállták, mert ugyan a mi zenénkhez hasonlóan pentaton hangrendszerű, mégis a zene fordulatok nem magyarosak – idézte fel a szeptemberi kezdeteket Gellért Réka tanárnő.

– Aztán amikor megismerkedtek a becsületességet körbejáró történettel és a szöveggel, akkor egyre inkább megtetszett nekik a darab.
A keleti világot idéző díszlet szintén az énektanárnő munkája. A szerepek betanításában Fitos Ferencné és Perlakiné Vigh Valéria tanárnők működtek közre.
Az előadás nemcsak a gyerekek, hanem a család tetszését is elnyerte.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: