keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Géniusz-program a Zrínyi Gimnáziumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Géniusz-program a Zrínyi Gimnáziumban (Videó)

2011 január 21 - péntek
A zalaegerszegi Zrínyi Gimnázium február ötödikén megkapja a minősítést, így ettől kezdve hivatalosan is használhatja a Tehetségpont elnevezést, amely újabb lehetőségeket biztosít az intézmény számára a tehetséggondozás terén. A gimnáziumban 2011. január 20-án tehetségnapot tartottak, ehhez kapcsolódva öt külső helyszínen mintegy 25 előadást hallgathattak meg a résztvevők, de a programot művészeti bemutatók, sportesemények és fotókiállítás is színesítette.

A Zrínyi Gimnázium az országos élvonalba került tanítványai eredményeivel, az intézmény valamennyi mutató alapján az első tízben van, hangzott el a Tehetségnap megnyitóján, hiszen negyedik a sikeresen letett nyelvvizsgák alapján, ötödik az OKTV-versenyek összesített helyezései alapján, hatodik a középiskolák versenyében az érettségi-továbbtanulási eredmények szerint. Jelenleg zajlanak az országos versenyek: 113 diák 14 tantárgyban mérettette meg magát, a második fordulóba 9 tantárgyból 39 diák jutott be, ami az iskola létszámához képest is kiváló eredmény – mondta el Horváth Attila, az iskola igazgatója.

A megnyitón elhangzott: a tehetséget gondozni, a fiatalokat pedig mindenképpen támogatni kell abban, hogy készségeiket kibontakoztathassák – mert ha magukra hagyják őket, elveszhetnek. A Magyar Géniusz program projektmenedzsere azt mondja: tévhit, hogy tehetség utat tör magának: a szülők, az iskola és a társadalom feladata az, hogy a tehetségek érvényesüljenek. Ez manapság nem könnyű, de van remény, mondta Bajor Péter.

T.SZ.É./CS.M.

Tartalom megosztása: