keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gépészek támogatása- újra igényelhető a szakképzési ösztöndíj (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gépészek támogatása- újra igényelhető a szakképzési ösztöndíj (Videó)

2011 szeptember 14 - szerda
Az önkormányzat havi 12 ezer forinttal támogatja a gépészeti szakmacsoportban tanuló fiatalokat. Az ösztöndíjat jó tanulmányi eredmény esetén igényelhetik a diákok. Az önkormányzat célja a magasan képzett szakember utánpótlás biztosítása.

A városi önkormányzat kiemelten támogatja a város gépipari és mechatronikai képzéseit. A zalaegerszegi vállalatoknak ugyanis folyamatosan szükségük van a szakképzett munkaerőre. Aki tehát gépipari tanulmányokat végez, előnnyel indul a munkaerő piacon -tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

A városi önkormányzat 2 éve biztosít szakképzési ösztöndíjat a gépészeti szakmacsoportban tanulóknak. Idén a hegesztő, gépi forgácsoló, szerkezetlakatos és gépgyártás-technológiai technikus szakmában tanulók pályázhatnak a 12 ezer forintos támogatásra.

A Ganz Szakközépiskolában a tapasztalatok szerint jó hatással van a fiatalok tanulmányi eredményére az anyagi ösztönzés.

– Jelentős javulást láttunk a tanulmányi eredményben, a diákok egyre inkább törekednek arra, hogy elérjék az ösztöndíjhoz szükséges tanulmányai átlagot -mondta Vargáné Bérczes Bernadett, a Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola igazgatónője.

A városi támogatás jó tanulmányi eredmény esetén a jövőben elérheti a 15 ezer forintot is. Több szakmánál pedig állami támogatást is lehet igényelni. Egy jól tanuló diák tehát 15 ezer forint városi, 30 ezer forint állami támogatást kaphat, ehhez még hozzájárul a 10 ezer forint családi pótlék, így akár 55 ezer forintot is hazavihet havonta egy gépipari tanuló.

A zalaegerszegi diákok idén szeptember 15-ig nyújthatják be igényüket a szakképzési ösztöndíjra. Mindezt a polgármesteri hivatal művelődési és sportosztályán tehetik meg.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: