keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gépkocsifeltörők garázdálkodnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gépkocsifeltörők garázdálkodnak

2005 január 24 - hétfő
Az elmúlt hétvégén sem pihentek a gépkocsifeltörők a városban, hiszen ezekben a napokban is több autó esett áldozatul a „fosztogatóknak”. Január 21-én egy Szent István úton parkoló gépjárműnek törték be a szélvédőjét, ahonnét a tulajdonos táskáját emelték ki az ismeretlen elkövetők.

Nem sokkal később a Gasparich úton törtek fel egy Peugeot típusú gépkocsit a bent felejtett pénztárácáért és CD-kért. A lopásból eredő kár körülbelül 5000 forintra tehető, míg a rongálási kár meghaladja a 30.000 forintot. A Pintér Máté úton egy VW Golf szélfédőjét zúzták be. Az autófeltörők innét sem távoztak üres kézzel, hiszen számítógépet, fényképezőgépet, memóriakártyát, discmant, sílécet, készpénzt és iratokat tulajdonítottak el. Ennél az esetnél mintegy 400.000 forint kárt okoztak a tolvajok.
A gépkocsifeltörésekre szakosodott személyek legnagyobb fogása egy a Platán soron parkoló külföldi rendszámú Toyota volt, hiszen a korábban bevált módszer után – itt az autó két oldalsó szélvédőjét törték be – egy táskát vittek el, amelyben 4500 euró és egy mobiltelefon lapult.
Január 23-án egy Suzuki szélvédőjét zúzták be a Hegyalja úton. Innét szintén az autóban hagyott táskát – a benne lévő 40.000 forinttal együtt – tulajdonították el az ismeretlenek.
Tóth István, a városi rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta: a helyszínre érkező rendőröknek azért van roppant nehéz dolguk az ilyen esetekben, mert szemtanúk soha sincsenek ezeknél a bűncselekményeknél. Emellett a bajt a gépkocsitulajdonosok is könnyen megeleőzhetnék, ha egy kicsit jobban odafigyelnének értékeikre.

Tartalom megosztása: