keresés a weboldalon

Gigászi csatában győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gigászi csatában győzelem

2010 január 24 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – MJUS-Fortress Körmend 61-58 ( 17-20, 11-17, 20-13, 13-8) NB I-es férfi kosárlabada-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3000 néző. Jv.: Bodnár, Ádám, Benczúr. ZTE: Hinnant (13), Watson (10), Wilson (16), Kámán (7), Trepák (12/3), Csere:: Tóth Á., Gáspár (3/3), Baki. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Körmend: Fodor (4), Thomas (2), Scott (14/3), Ferencz (6/3), Alakszejev (21),. Csere: Booker (8/6), Kutasi (2), Tóth G. (1) Hegedüs. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Telthát előtt, idegesen kezdte mindkét csapat a találkozót. A ZTE-nél Wilson, a másik oldalon Alekszejev jeleskedett a pontgyártásban. Az 5. perben: 10-10 volt az állás. A vendégek nyugodtak meg hamarabb, támadásban pontosabbá vált a játékuk, így biztosan vezettek. A hazaiak a folytatásban sem találták a ritmust.

A második negyedben fokozatosan nőtt a vasiak előnye, a ZTE 9 perc alatt mindössze 4 pontot szerzett. A nagyszünet előtt valamelyest csökkentette hátrányát a zalai együttes. A harmadik negyed elején még egy ideig tartott a Körmend lendülete. Aztán ugrásszerűen javult a hazaiak védekezése, és pontosabbá váltak dobásaik. A ZTE 28-41-ről fordított 51-50-re.

A záró negyed hatalmas küzdelmet hozott, 55-55-nél egy időre „befagyott” az eredményjelző. Tizenkilenc másodperccel a vége előtt a ZTE vezetett egy ponttal, Watson zsákolása után. A vasiak kihagyták a lehetőséget, Trepák viszont bedobott a két büntetőt. Így hatalmas küzdelemben nyert a zalai együttes, és továbbra is őrzi veretlenségét.

Vélemények:

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Ezzel a győzelemmel már ott vagyunk a legjobb 8 között. A folytatásban arra törekszünk, hogy az alapszakaszt minél jobb pozícióban zárjuk. Amikor nagy baj volt, a közönség sokat segített.

Sabáli Balázs, a Körmend vezetőedzője: – Remek rangadót játszottunk. Az első két negyedben jó ritmusban támadtunk, a harmadikban elvesztettük ezt a ritmust. Végül pedig talán a szerencsésebb csapat nyert.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nagyon nehéz mérkőzés volt. A Körmend jól felkészült belőlünk, ez fordítva is igaz. Nagyon mélyről jöttünk fel. A közönség ezúttal is sokat segített.

Trepák Zoltán, a ZTE játékosa: – Nem nyomta a tét a vállunkat, nem voltunk idegesek. A vezetés a jó szereplés ellenére sem emelte a célkitűzést. Az első két negyedben nem jöttek be dobásaink. A harmadikban sikerült felzárkóznunk, és a közönség segítségévek kicsikartuk a győzelmet.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: