keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gondoskodó város: ünnepség az idősek napja alkalmából (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gondoskodó város: ünnepség az idősek napja alkalmából (Videó)

2011 november 15 - kedd
Az ENSZ közgyűlése éppen 20 évvel ezelőtt nyilvánította az Idősek világnapjává október 1-ét. Ebből az alkalomból Zalaegerszegen ma tartottak ünnepséget a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szervezete, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete, valamint a Városi Idősügyi Tanács szervezésében. Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: Zalaegerszeg egy gondoskodó város egy gondoskodó társadalomban – ezért nem feledkezik meg a városban élő idős emberekről sem.

„Az idősek nem terhet jelentenek a társadalom számára, hanem éppen lehetőséget, hogy átadhassák tapasztalataikat a következő generációknak” – mondta bevezetésképp Balaicz Zoltán.

Az új népszámlálási adatok még nem ismertek, de a 10 évvel ezelőtti kilátások azt mutatták, hogy a 2001-es, 16 százalékos szintről mostanra a 65 évesnél idősebbek aránya 25 százalék fölé emelkedhet Magyarországon.

Balaicz Zoltán így mondott köszönetet az ünnepség végén: „Szükségünk van önökre, számítunk támogatásukra, és szeretjük önöket”.

yr/E.K.

Tartalom megosztása: