keresés a weboldalon

Gondozási díj a bölcsődékben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gondozási díj a bölcsődékben (Videó)

2012 február 23 - csütörtök
Zalaegerszegen bevezették a bölcsődei gondozási díjat, ez havi plusz 5040 forintot jelent a szülőknek. A kedvezményezettek köre azonban széles, így a szülők egyharmada mentességet kap a fizetési kötelezettség alól.

A város négy bölcsődéjébe összesen 360-an járnak. Több mint félszázan pedig várólistán vannak. Az önkormányzat növelni szeretné a férőhelyek számát, az intézmények színvonalát- mondta Gyutai Csaba polgármester.

Az önkormányzat a díj megállapításában a bölcsődék javaslatát is kérte. Prenner Zsuzsannától az Egyesített Bölcsődék vezetőjétől megtudtuk a szülők jövedelme alapján, a Népjóléti osztállyal egyeztetve döntöttek.

Eddig egy hónapban átlagosan 10.000 forintot kellett fizetniük a szülőknek gyermekük étkeztetésért, ami tartalmazta a rezsiköltséget is. Ezt az összeg azonban 8500 forintra csökkentették. Ehhez jön márciustól a plusz 5040 forint gondozási díj. Így összességében 2600 forinttal fognak többet fizetni a korábbiakhoz képest.

Fizetési mentességet kapnak a nagycsaládosok, fogyatékkal élők, a tartós beteg gyermekek szülei, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők. A jogszabály egyebek mellett kiköti: a gondozási díj nem haladhatja meg az egy főre jutó jövedelem 25 százalékát. Ilyen okból eddig 11 – en kérték a díj csökkentését.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: