keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Górcső alatt a túlsúlyos diákok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Górcső alatt a túlsúlyos diákok

2005 május 23 - hétfő
Az egészségügyi főiskola, valamint a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány közös pályázatot nyújt be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács TRFC pályázati kiírására, melynek célja egy biomechanikai kutatólaboratórium kiépítése. A labor kivitelezéséhez egy egészségmegőrző program is épül, amely a régió hátrányos helyzetű kistérségeiben élő túlsúlyos gyerekek állapotfelmérését és egyénre felépített edzésprogramjának kialakítását valósítaná meg.

A projekt érintett kistérségeivel – a Zala-Kar Térségi Innovációs Társulással és a Dél-Zala, Murahíd, Letenye Többcélú Társasággal –  valamint a program orvosi hátterét biztosító Zala Megyei Kórházzal, a minap együttműködési megállapodást kötött a főiskola. A közös munka értelmében a kistérségek vállalják, hogy oktatási intézményeikből túlsúlyos diákokat küldenek a laborba, akiken különböző felméréseket végeznek, Emellett a térségekben tevékenykedő testnevelő tanárokat is bevonják a projektbe, akik a mozgásprogramok kidolgozásából és végrehajtásából veszik ki a részüket.

Az összehangolt tevékenység fő célja, hogy a felmérések eredményeinek elemzése, kiértékelés után egy komplex életmódprogramot dolgozzanak ki az érintett fiatalok számára.

A pályázat koordinálását és benyújtását a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány vállalta magára, míg a főiskola biztosítja a helyszínt a vizsgálatok elvégzéséhez, az eredmények elemzéséhez, de az intézmény gyógytornász oktatói és dietetikusai is besegítenek az életmódprogram összeállításába. A pályázathoz szükséges önrész biztosítását a Zala Megye Önkormányzata vállalta magára.

Tartalom megosztása: