keresés a weboldalon

Görcsös játékkal, de nyertek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Görcsös játékkal, de nyertek

2010 február 21 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – PVSK 78-71 (20-12, 17-21, 19-21, 22-17) NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Zalaegerszeg, 2500 néző. Jv.: Pálla, Farkas, Söjtöry. ZTE: Hinnant (18/6), Watson (27/9), Wilson (3/3), Kámán (4/3), Trepák (16/9),. Csere: Timberlake (5), Baki (2), Tóth Á. (3/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.PVSK: Bojovics (8/3), Lakatos ((7), Ames (9), Eilingsfeld, Helbich (15). Csere: Ruják (7/3), Hosszú (13/9), Czigler (4), Canak (8/6). Vezetőedző: Ivica Mavrenszki.

Remekül kezdte a találkozót a hazai együttes, a 3. percben 9-1-re vezettek a zalaiak. Ekkor Trepák volt elemében, nagyszerűen dobta a triplákat. A pécsi időkérést követően megtört a hazaiak lendülete, vagy úgy gondolták, ez a találkozó könnyedén meglesz. Másképp vélekedett azonban erről a Pécs.

Feljavult védekezésük, miközben apró faultokkal igyekeztek megtörni a ZTE ritmusát. Ez maximálisan sikerült nekik. Fokozatosan zárkóztak fel, és a 17. percben már döntetlen volt az állás (29-29). Erőlködött a ZTE, de jelentős előnyre nem tudott szert tenni. A 3. negyed a mi kedvencünk, mondogatták a szurkolók a szünetben. Ezúttal ez sem jött be.

A vendégek szívósan küzdöttek, és néha át is vették a vezetést. A befejező negyedben is fej-fej mellett haladt a két csapat. A hajrában az addig gyengélkedő Kámán legjobbkor dobott triplát, Watson, Hinnant is betalált, így a ZTE végig görcsösen játszva kicsikarta a 19. győzelmét, és továbbra is veretlen.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Parádés kezdés után nagyon visszaestünk, A hajrában 10-0-ás rohammal biztosítottuk be győzelmünket.

Ivica Mavrenszki, a PVSK vezetőedzője: – Harmincöt percen át partiban voltunk. Ezután védekezésbeli hibák miatt 3 pontosokkal elhúzott a ZTE, és már támadásban sem voltunk annyira türelmesek.

Trepák Zoltán: – Nagyon elfáradtam. Nem hittük el, hogy ilyen nehéz lesz. Végül, ha nehezen is, de kicsikartuk a győzelmet.

Szilágyi László, a ZTE ügyvezetője: – Győztünk ez a lényeg, ismét pálinkázhatunk.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: Z. A.)

Tartalom megosztása: