keresés a weboldalon

Graffitik végórái Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Graffitik végórái Zalaegerszegen (Videó)

2011 október 28 - péntek
Hadat üzent a város a graffitiknek, noha Zalaegerszeg alig szennyezet a falfirkákkal, a meglévők eltávolítását szolgálja egy új berendezés. A külföldről vásárolt graffiti-eltávolító gépet a kontakt Nonprofit Kft. mintegy 2 millió forintért szerzete be és elsősorban a közterületeket tisztítják majd vele.

Két ember kell és egy aggregátor a gép működéséhez, amit teherautóval szállítanak a helyszínre. A fejegység 15X15 centiméteres és ideális körülmények között 5 perc alatt mentesíti a falat a festéktől. Mindegy milyen falfelületről van szó, a gép a fán, a márványon, az üvegen és a betonon is dolgozik.

Az eszköz a falfelületek tisztításán túl másra is alkalmas- tudtuk meg Gyutai Csaba polgármestertől.

A hagyományos módszer azért nem volt jó, mert vegyszerrel tisztították a falakat és az nem illeszkedett az ökováros programba, ez a gép viszont környezetbarát módon dolgozik. A cél, hogy ezzel a módszerrel is hozzájáruljanak a rendezett városkép kialakításához- fogalmazott
Aladi Gusztáv, a Kontakt Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Elsősorban a közterületek megtisztítását szolgálja a berendezés, de a lakóközösségek is jelentkezhetnek a Kontakt-nál, ahol díjfizetés ellenében elvégzik a munkálatokat. Nem csupán a falak, de például a sírkövek és köztéri szobrok ápolására is alkalmas lehet a gépezet a későbbiekben.

S.Z./CS.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: