keresés a weboldalon

Gyarapodik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyarapodik (Videó)

2017 november 06 - hétfő
Újabb, – megyeszékhelyet érintő – beruházásról tartottak sajtótájékoztatót Budapesten a Külgazdasági- és Külügyminisztériumban. Eszerint az Edelmann zalaegerszegi gyára új berendezésekkel gazdagodik, ami a későbbiekben a termékkínálat szélesítésével is jár.

Amint arról Cirkl György a cég igazgatója tájékoztatott, a 2010-ben felvásárolt zalai nyomda a csatlakozás óta folyamatosan fejlődött. Ez azt jelenti, hogy dolgozói számára hosszú távon biztos megélhetést garantál. Most új nyomda- és ragasztógéppel, valamint vevőkörrel is bővül a cégcsoport. Az eseményen részt vett a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta: az elmúlt 3 évben 3100 új munkahely létesült a környéken.

Vigh László országgyűlési képviselő:

Az eszközbeszerzés mellett ez a fejlesztés 100 új munkahelyet jelent, ami nem csak a megye, de a régió számára is kiemelt jelentőségű. Mindezt – támogatásával – az állam elismeri.

Balaicz Zoltán polgármester:

Szijjártó Péter azt hangsúlyozta, hogy a Magyarországon működő német vállalatok elégedettek az együttműködéssel. Ennek eredményeként a több, mint 100, hazánkban működő vállalat kétharmada növelni kívánja beruházásait és dolgozói létszámát. Jelentősnek tartja, hogy a zalaegerszegi csomagológyár a cégcsoport 16 gyárának egyike.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter:

A külügyminiszter rámutatott még: a foglalkoztatást tekintve a magyar gazdaság eleget tesz az elvárásoknak. Ebben az – Edelmannhoz hasonló – délnyugati fejlesztések is nagy szerepet játszanak.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: