keresés a weboldalon

Gyárátadó ünnepség (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyárátadó ünnepség (Videó)

2023 augusztus 18 - péntek
Hivatalosan is átadták a zalaegerszegi Rheinmetall gyárat. Az ünnepségen részt vett Orbán Viktor, aki azt hangsúlyozta: Magyarország előrelátó volt, ugyanis a hadiipari fejlesztések tevei, már 2017-ben körvonalazódtak. A zalai létesítmény alapkövét 2020-ban tették le. A miniszterelnök kiemelte: azóta is rohamtempóban fejlődik az ágazat Magyarországon.

Lynx típusú, páncélozott harcjárműveket gyártanak a német óriásvállalat zalaegerszegi üzemében. Itt magyar munkások és mérnökök a világ legjobb technológiájával dolgozhatnak – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte: a gyártás mellett szakképzés és kutatás-fejlesztés is zajlik a létesítményben.

A gyáregység a magyar emberek összefogásával rekordidő alatt jött létre – fogalmazott ünnepi beszédében Armin Papperger. A Rheinmetall elnöke kiemelte: ez jelenleg a legmodernebb harckocsigyár Európában.

A 60 milliárd forintos beruházás 500 új munkahelyet teremt Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi gyárban a tervek szerint 172 Lynx és támogató járművet gyártanak majd. Emellett megállapodás született arról is, hogy a jövőben fegyverzet kiegészítésére szolgáló távirányítású eszközöket is terveznek itt.

Gy.A.I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: