keresés a weboldalon

Gyáravató (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyáravató (Videó)

2016 július 01 - péntek
Felavatták a zalaegerszegi Edelmann Hungary Zrt. új – több mint 12 ezer négyzetméteres – üzemcsarnokát. A mintegy 5 milliárd forintos beruházás 100 új munkahelyet és 60 százalékos forgalomnövekedést eredményez. A német nyomdaipari vállalat naponta több mint egymillió darab hajtogatott papírdobozt állít elő. Elsősorban belföldre az egészség-, az élelmiszer,- és a szépségipar számára termel.

Ottjártunkkor éppen egy ismert hazai sajttermék doboza készült. Nyomtatás után kivágták, összeragasztották és csomagolták. Évente több mint 12 ezer tonna papírterméket állítanak elő. Elsősorban multinacionális magyar vállalatoknak gyártanak. Mint Czirkl György, az Edelmann Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója fogalmazott: a beruházásra a megnövekedett kereslet miatt volt szükség.

Ehhez hasonló fejlesztésre 2001 óta nem volt példa Zalaegerszegen – mondta köszöntő beszédében Balaicz Zoltán. A polgármester kiemelte: a beruházás több száz új munkahelyet eredményez a városban.

Az ünnepi rendezvényen Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte a kormány területfejlesztési döntését arról, hogy 40 milliárd forintos állami beruházással önvezető járművek fejlesztésére alkalmas járműipari tesztpálya épül az északi ipari parkban. Emellett a kormány a kulturális, turisztikai programokat – köztük a Mindszenty-zarándokközpont létrehozását – is támogatja.

Az Edelmann Csoport hat éve vette át a zalai nyomdát, 2013-óta pedig 100 százalékos tulajdonosa az üzemnek. A zalaegerszegi leányvállalat Magyarország második legnagyobb, hajtogatott kartondobozokat gyártó cége.

M.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: