keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyárlátogatás művészfokon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyárlátogatás művészfokon

2006 augusztus 18 - péntek
Művészek foglalják el egy hosszú hétvégére a Color egykori Mártírok úti gyárépületét. Az „Összművészeti üzemlátogatást” a Zalaegerszegi Zenész Egyesület (ZAZEE) kezdeményezte azzal a szándékkal, hogy (egy nem mindennapi) teret adjon azoknak az alkotóknak, akik már régóta tevékenykednek, ám eddig csak kevés lehetőségük volt a bemutatkozásra.

Az augusztus 31.-szeptember 3.-a között megrendezésre kerülő Color Arts fesztiválon kora délutántól késő éjszakáig színes és izgalmas programok várják az érdeklődőket. Információink szerint az eseményen a kultúra több „szakága” is képviselteti magát a gyár három nagy csarnokában, illetve jó idő esetén, az udvaron is. Esténként „pop and roll” koncertekre kerül sor (színpadra lép például a Harlem, a Zaklatás, a Praha, a By the way a Kocsmazaj és még sokan mások) délutánonként, a II. Göcseji Amatőrfilm Szemle anyagából lesz válogatás. A fesztiválon fellép többek között Ecsedi Erzsébet színművész az Én Shirley című monodrámával, az „Irodalmi lépegető” egyik vendége pedig, Zalán Tibor költő lesz.

Csütörtöktől vasárnap kora délutánig egy egyedülálló tárlatot is láthatnak a „gyárlátogatók”: 20 zalaegerszegi- illetve városhoz kötődő képzőművész (többek között Borbás Helga, Cseh Róbert, Dana Puhosh, Dobribán Fatime, Drabik András, Gazdag Ágnes, Fischer Judit, Monok Balázs, Szabó Attila, Szentgróti Dávid) alkotásaiból nyílik kiállítás Horváth M. Zoltán festőművész rendezésében. A szervező zenészegyesületi tagok elmondása szerint, a csütörtöki megnyitó nem lesz szokványos, és a képeket sem fogja papírról felolvasva értékelni senki.
Szombat este egy „majdnem komolyzenei koncertet” is hallhatnak az érdeklődők, Nadrai Róbert, Podhorszky Gábor, Sinkovics Ádám és Takács Eszter Madaristán néven balkáni- és közel-keleti improvizációkat ad majd elő izgalmasan hangzó „szereken”.

A helyszínen természetesen lesz üzemi büfé, sőt a családosokra gondolva gyermekmegőrzés is. Elöljáróban a szervezők még annyit mondtak, hogy remélik, hogy a közönségnek is tetszik majd a különleges nyárzáró fesztivál, annál is inkább, mert a város rejtett értékei kerülnek négy napra a gyárfalak közé. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: