keresés a weboldalon

Gyenge játék, példás küzdeni tudás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyenge játék, példás küzdeni tudás

2010 november 15 - hétfő
Zalakerámia ZTE – Kis-Rába menti Takarék Soproni KC
70-64 ( 16-31, 20-11, 22-6, 12-16)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.: Dr. Valovics, Győrffy, Szabó G.

ZTE: Williams (8), Vojvoda (12/3), Wilson (11/3), Kámán (14/6), Tóth Á. (9). Csere: Tóth G. (8/6), Gáspár (8/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Soproni KC: Kelley (23/6), Szabó (5/3), Molnár (17/6), Brooks (2). Townes (13). Csere: Gombás (2), Halmai (2), Keresztes . Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

A mérkőzés első kosarát Brooks szerezte, következő támadásnál viszont megsérült a vendégek légiósa. A sajnálatos esemény a ZTE zavarta meg, rendkívül gyengén játszott a hazai csapat, a soproniak a 2. percben már 10-0-ra vezettek. A folytatásban is gyengélkedett a ZTE, pontatlan dobások teljes sorozatát láthattuk.

A másik oldalon viszont Kelley könnyedén szórta a kosarakat. A második negyed elején kis híján húsz pont volt a két csapat között (16-34). Innen kezdte meg a kapaszkodást a ZTE. Kámán fújt riadót a hazai oldalon, 2 perc alatt 10 pontot dobott. Csikorogva, de lassan felzárkózott az egerszegi csapat.

A harmadik negyedben vezetett először a ZTE (48-46). Javult a védekezés, s mindjárt ritmusa volt a támadásoknak is. Vojvoda zsákolásával 10 pontos előnyre tettek szert a hazaiak (58-48). Egy ideig maradt a 10 pont két csapat között, a hajrára azonban ismét magára talált a vendégcsapat, de a ZTE végül is kicsikarta a győzelmet, amelyet főleg példás küzdeni tudásának köszönhet.

Nyilatkozatok:
Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője:
– Brooks sérülése a soproniakat felszabadulttá tette, mi pedig rendkívül gyengén dobtunk. Küzdeni tudásunk azonban meghozta a győzelmet.

Meszlényi Róbert: – Háromperces rövidzárlatunk eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. A 6. mérkőzés, amikor a ZTE ellen egy kulcsemberünket veszítjük el, Brooks-ot nehéz lesz pótolni.

Tóth Ádám, a ZTE játékosa: – Rendkívül gyengén kezdtük a mérkőzést. Nem tudom, mikor dobtunk ilyen kevés pontot egy negyed során. Rosszul játszottam én is, akárcsak a csapat. Mentségemre legyen mondva, sérülten, beinjekciózva játszottam. Szerencsére kicsikartuk a győzelmet.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: