keresés a weboldalon

Gyenge kezdés után győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyenge kezdés után győzelem

2008 november 22 - szombat
Zalakerámia ZTE-Planet Leasing Dombóvár 99-90(11-20, 32-25, 23-16, 33-29)NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.900 néző.Jv.: Cziffra, Győrffy, Kiss.Zalakerámia ZTE: Hinnant (25/6), Watson (23/12), Jones (3/3), Kámán (10/9), Helbich (20). Csere: Gáspár (15/12), Simon (2), Trepák (2), Tóth Á. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Planet Leasing Dombóvár: Lagrange (14), Deák, Clark (4), Bódi (16/3), Dill (31/6). Csere: McCullough (15/6), Szőke (10/3), Balogh L., Simon N. Vezetőedző: Peter Stahl.

Kapkodva kezdett a Zalakerámia ZTE, négy perc után mindössze 2 pontot szerzett. A hazaiak a folytatásban is gyengélkedtek, főleg támadásban produkáltak felejthetőt. Ugyanakkor a dombóváriak viszonylag könnyen szerezték kosaraikat. Az egerszegiek három légiósa gyengén védekezett ebben az időszakban, gyorsan a kispadon is találták magukat. Ezután Gáspár hárompontosaival eredt a Zalakerámia ZTE a vendégek nyomába, a félidő befejezése előtt egyenlített is (43-43), azonban a dombóváriak egy gyors duplának köszönhetően mégis előnnyel vonulhattak pihenőre.
A harmadik negyed elején még mindig nem találta a ritmust a hazai csapat, de szerencsére ezt a vendégek nem tudták kihasználni. A játékrész közepén fokozatosan átvette a játék irányítását az egerszegi csapat, a 25. percben át is vette a vezetést (58-53). Egy kis rövidzárlatot kihasználva azonban vendégek ismét egyenlítettek, ekkor 66-66-ot mutatott az eredményjelző.
A befejező negyed közepén Hinnant, Kámán és Watson gyors egymásután dobott hárompontosainak köszönhetően 75-70-re meglépett a Zalakerámia ZTE. Majd egy újabb Watson-tripla következett s bár az utolsó percben a vendégek sokat faultoltak, az egerszegiek jól dobták a büntetőket, győzelmük nem forgott veszélyben.

VÉLEMÉNYEK:
Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Ismét rosszul játszottunk a mérkőzés elején. A 3. negyedtől azonban feljavult védekezésünk, pontosabbá váltak dobásaink, így megszereztük a nagyon fontos győzelmet.
Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Az első negyedben nem volt ritmusa játékunknak. Nagyon örülök, hogy a legjobb időben dobtam hárompontosaimat. A Dombóvár egy nagyon szívós csapat, így értékesnek tartom győzelmünket.

Tartalom megosztása: