keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyengébb játékkal is biztosan

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyengébb játékkal is biztosan

2009 november 14 - szombat
Debreceni EKE – Zalakerámia ZTE 73-87 (21-27, 14-24, 15-17, 23-19) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Debrecen, 300 néző. Jv.: Benczúr, Hegedüs, Szilas. DEKE: Mali (12/6), Gaál (9), Farmer (22/9), Boldizsár (1), Nuhanovics (12). Csere: Fülöp (10), Erdei (4), Balogh (3), Kaluha. Vezetőedző: Fodor Péter.

ZTE: Hinnant (13), Kámán (16/12), Wilson (13/6), Watson (16/6), Trepák. Csere: Tóth Á (8), Baki (3/3), Gáspár (10/6), Simon (8). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A mérkőzés elején a hazaiak vezettek pár ponttal, a vendégek 6-6-nál érték utol őket. Ezután Watson pontjaival fokozatosan húzott el a zalai együttes, bár az első negyedben főleg Farmert nem sikerült semlegesíteni, akinek pontjaival még tartotta a lépést a Debrecen. A második negyedben tovább fokozta a tempót a vendégcsapat és állandósult a tíz pont feletti vezetés.

A harmadik negyedben már nem nőtt a különbség a két csapat között. A kék-fehérek nem játszottak bombaformában, de így is biztosan vezettek. A befejező negyedben a hazai együttes minden megpróbált, de amin, tíz pont körülire csökkentette volna hátrányát,jött egy „hűsítő” vendégtripla. A ZTE végülis annyit adott ki magából, ami a biztos győzelemhez kellett.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Az egész mérkőzés során kerestük a ritmust, a találkozó végére sem találtunk meg. Így is biztosan hoztuk a kötelezőt.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – A mérkőzés elején még vezettek a hazaiak, aztán szigorítottunk a védekezésünkön és erősen közepes játékkal biztosan nyertünk.

Simon László, a ZTE játékosa: – Bennünk volt a hosszú utazás okozta fáradtság. Nem játszottunk csúcsformában, de a kötelezőt biztosan hoztuk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: