keresés a weboldalon

Gyerekek a gyerekek gyógyulásáért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekek a gyerekek gyógyulásáért

2010 június 18 - péntek
A Zala Megyei Kórház gyermekosztályának barátságos környezetét növelik azok a folyosókat díszítő rajzok, melyet az egészséges társak alkottak jobbulásra biztatásként. A képek évekkel ezelőtt készültek az Ady-iskolásoknak köszönhetően. Ezen rajzok tematikusan elrendezve díszlenek a falakon. Mindezt látva tett a közelmúltban újabb felajánlást Vollein Ferike, az Eötvös-iskola negyedikes diákja.

A kisfiú, aki kézügyességéről híres, asperger – szindrómája miatt jár rendszeresen gyógytornára a gyerekosztályra. Négy, kisebb korában készült rajzát ajánlotta fel, mely jelenleg még bekeretezésre vár, aztán a nővérpult közelében helyezik majd el őket.

(Az iskolai évzárón jelentették be, hogy Ferike kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége miatt felkerült az intézmény „Akikre büszkék vagyunk” tablójára. Ennek előzménye, hogy számos díjat nyert képzőművészeti pályázatokon, bemutatókon, legutóbb a Zala Megyei Művészeti Fesztiválon, két önálló kiállítása is volt az elmúlt tanév során, illetve jelenleg is két pályázati munkán dolgozik.)

(Zala-Lap, b. k.)

Tartalom megosztása: