keresés a weboldalon

Gyerekek a magasban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekek a magasban (Videó)

2018 március 12 - hétfő
„Emeljünk magasba minél több gyereket” címmel országos akciót tartott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A családi életet és a gyerekvállalást népszerűsítő kezdeményezéshez Zalaegerszeg is csatlakozott. A megyeszékhelyi program a Női Szalon, az Esélyteremtési Ház, a városi diákönkormányzat és a Keresztury VMK összefogásával valósult meg.

Sokan gyűltek össze a Dísz téren vasárnap délelőtt, ahol a legkisebbeket Mihály Péter, a Kakaó zenekar frontembere szórakoztatta zenés műsorával. Többeket is a kíváncsiság vonzott a rendezvényre.

A kormány még tavaly hirdette meg, hogy 2018 a családok éve lesz. A mostanihoz hasonló színes programok mellett nemzetstratégiai lépésekkel igyekeznek ösztönözni a születések számának emelkedését.

Bognár Ákos – szervező, Új Nemzedék Központ Zalaegerszeg:

A résztvevők pontban 11 órakor emelték magasba gyermeküket. A szervezők szerint a megyeszékhelyi családok tevékenyen kivették részüket a világrekord kísérletből.

Balaicz Zoltánné – szervező, Zalaegerszegi Női Szalon:

Magyarországon a nyolcvanas évek óta komoly népességcsökkenés tapasztalható. Bár a folyamat napjainkban is érzékelhető, jó hír, hogy 2011 óta egyre több gyermek jön világra.

K.Zs./B.P.

Tartalom megosztása: