keresés a weboldalon

Gyerekek együtt a Föld megmentéséért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekek együtt a Föld megmentéséért

2016 május 13 - péntek
A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Széchenyi István Tagiskolájában Búcsúszentlászlón április 22-én, a Föld napján került megrendezésre a „Föld megmentésére” szervezett iskolai program.

Az Összefogás a Búcsúszentlászlói Iskoláért Egyesület lelkes tagjai állítottak össze számunkra feladatokat, tesztkérdéseket Lipicsné Dr. Tóth Hajnalka és Dr. Iván Zsuzsanna vezetésével. A program reggel papírgyűjtéssel kezdődött, majd oktatófilmek vetítésével ismertették meg velünk Földünk globális problémáit, és hogy mi mit tehetünk a környezetünkért. Nyomon követhettük az eldobott nejlonzacskó útját a nagy csendes-óceáni szemétszigetig. Megismerhettük a növény és állatvilág „legjeit”. A verseny a vetített kisfilmek alapján összeállított totó kitöltésével kezdődött, majd az iskolai focipályán sorversennyel folytatódott. Színek szerint csoportokba osztottak bennünket. A csapatok menetlevelet kaptak, valamint egy térképet, amin feltüntették az állomások helyszíneit. Az állomásokon ügyességi- és gondolkodtató-, a Föld megmentésével kapcsolatos érdekes feladatok vártak ránk, mint például a növények felismerése, plakát tervezése a természetvédelemmel kapcsolatosan, kupakgyűjtés az állomások között.

Miután minden csapat végzett, a szülők által készített paprikás krumpli és sütemény várta az éhes diákokat. Az ebédet követően került sor az eredményhirdetésre. Minden csapat kiemelkedő eredményt ért el. Az első három helyezett:

Fehér csapat
Zöld csapat
Fekete csapat

Különdíjas lett a „Rózsaszín Párducok” néven futó tanárokból álló csapat.

Nagyon jól éreztük magunkat az iskolánkban elsőként megrendezett kalandtúrán. Sok jó, pozitív visszajelzés érkezett rendezvényünkről. Külön köszönettel tartozunk a lelkes, szorgalmas szülőknek a szervezésért és a lebonyolításért. Felhívták a figyelmünket arra, hogy közös erővel képesek vagyunk mi is tenni a világért. Reméljük, hogy jövőre is rendeznek ilyen tanulságos és szórakoztató programot.

Peterdi Regina és Nagy Kitti Luca 8. o.
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Széchenyi István Tagiskola
Búcsúszentlászló

Tartalom megosztása: