keresés a weboldalon

Gyerekek világnapja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekek világnapja

2006 szeptember 13 - szerda
Szeptember 11-én került sor Zalaegerszegen a Gyerekek Világnapja rendezvénysorozatra a Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében. A program középiskolások EU vetélkedőjével kezdődött, melyet az Europe Direct-Európai Információs Pont zalaegerszegi irodája és a TESZ közösen bonyolított le.

A sikeres vetélkedőn 7 csapat bizonyította tudását és bővíthette ismereteit az Európai Unióról. A totók és különböző feladatlapok megoldása mellett a diákok egy-egy uniós tagországot is bemutattak. Ez volt a vetélkedő leglátványosabb része, mivel voltak olyan csapatok, amelyek saját készítésű nemzeti ételek kínálásával és az adott országra jellemző ruházattal szerepeltek.

A vetélkedő első helyezettje a Kölcsey Ferenc Gimnázium lett, második a Zrínyi gimnázium, a harmadik helyet, pedig a Ganz szakközépiskola, szerezte meg.
A délelőtt folyamán 600 óvodás vett részt mesefilm vetítésen az Ady moziban, kora délután, pedig az általános iskolások részére rajzverseny kezdődött. A már hagyományos ünnepség délután a Vizslaparkban a Gyermek-szobornál kezdődött, majd játszópark, gumivár, lovaglás várt a gyerekekre. (Zala-Lap Kft., V. Zs., P. K. E)

Tartalom megosztása: