keresés a weboldalon

Gyerekek világnapja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekek világnapja

2010 szeptember 11 - szombat
Immár 11. alkalommal szervezte meg a Nagycsaládosok Egyesülete Zalaegerszegen a gyerekek világnapját. Az egész napos rendezvénybe óvódástól a középiskolásig minden korosztályt bevontak. Bár ez utóbbiak érdeklődése a szokásosnál kisebb volt, valamint a nevezett napot jelképező Vizslaparki szobor is vandálok áldozata lett, az idén sem múlt el úgy a szeptember, hogy a gyerekekre, különösen a nehéz helyzetben lévő gyerekekre ne irányult volna a figyelem legalább néhány óráig.

Ez utóbbiról beszélt részletesebben Zsuppányi Gyula képviselő a Vizslaparkban tartott kis ünnepségen, ahol az Űrhajós utcai óvodások működtek közre. Iványi Ildikó, a programot szervező egyesület leköszönő elnöke elmondta, Rakonczay Ágnes keramikusnak köszönhetően már készül az új szobor, mely remélhetően 10 évnél többet megér majd.

Egyben bemutatta a nyilvánosságnak utódát, Tompa Violát, aki 15 év után veszi át tőle az önkéntes stafétát. Felhívta a figyelmet, hogy pelenkavásárlással lehet támogatni a hátrányos helyzetű gyerekeket, akik ennek révén tiszta ivóvízhez juthatnak, illetve a városban lévő beteg gyerekek gyógykezelésére továbbra is folyik a „kupakgyűjtő akció”.

A nap eseményeit a középiskolások vetélkedője nyitotta. Négy csapat mutatta be felkészültségét az Európai Uniós országok terén. Végül a Kölcsey-gimnázium csapata, Észtország képviseletében végzett az élen. Az Ady-iskolában aszfaltrajz, a Landorhegyiben pedig futóverseny várta a jelentkezőket.

Ez utóbbi, mint a testnevelők elmondták, inkább házi berkekben szokott zajlani. Az alsósok rótták lelkesen a 200 méteres köröket a jutalom csokoládé és az ajándék lufi reményében. Az ovisoknak mesefilmeket vetíttettek az Ady-moziban, és korosztálytól függetlenül mindenkit várták a napot záró vizslaparki együttlétre.

Zala-Lap, Bánfi Kati

Tartalom megosztása: