keresés a weboldalon

Gyerekhang (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekhang (Videó)

2017 november 16 - csütörtök
„UNICEF Gyerekhang” címmel rendkívüli diákparlamentnek adott otthont szerdán a városi Díszterem. A gyermekek jogainak november 20-i világnapjához kötődő programhoz több város is csatlakozik.

Az UNICEF Magyarország kiemelkedő eseménnyel készül a világnapra, melybe minden „Gyerekbarát” települést szeretnének bevonni. Köztük a közelmúltban az elismerésben részesült zalai megyeszékhelyet is – tájékoztatott Bali Zoltán, önkormányzati képviselő.

A rendezvénysorozat célja, hogy a fiatalok hallathassák hangjukat gyerekjogi, s más gyerekügyi kérdésekben. Zalaegerszegen a diákokkal való együttműködésnek hagyománya van – jelezte Juhász Előd János, Zalaegerszeg diákpolgármestere.

A rendkívüli diákparlamentre az oktatási intézmények képviselői kaptak meghívást. Az eseményen 30 fiatal vett részt, köztük Remi Jázmin, a Kölcsey Gimnáziumból.

A novemberi, országos kampányban több helyen átadják a terepet a gyerekeknek: – a médiában, az államigazgatásban, országos intézményeknél, valamint színházakban, továbbá nagykövetségeken, illetve nagyvállalatoknál és a sport területén. A szervezők fontosnak tartják a fiatalabb generáció véleményét. Azért, hogy méltányosabb és fenntarthatóbb világban élhessünk, ahol felnőttnek és gyereknek egyaránt jó lenni – tették közzé felhívásukban.

Sz.É./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: