keresés a weboldalon

Gyerekrekord az „EgészségVonaton”

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyerekrekord az „EgészségVonaton”

2008 szeptember 29 - hétfő
Szeptember végén járt Zalaegerszegen az egyik vezető gyógyszergyár által támogatott, úgynevezett EgészségVonat, ahol szűrésekkel és tanácsokkal várták a látogatókat. Három éve járja országos körútját a speciális szerelvény, ez alatt 26 városba (Zalaegerszegen kétszer) látogattak el. Az egészségmegőrzés fontosságára a gyerekek figyelmét is szerették volna felhívni, ezért meghívták vendégségbe az iskolák diákjait is. A megyeszékhely a 250 gyermekrésztvevővel országos rekordot állított fel, Kaposváron volt hasonlóan nagy az érdeklődés, mondta Rózsa Iván, kommunikációs vezető. A sok fiatal közül a Deák Szakközépiskola és a Békeligeti Általános Iskola egy-egy osztályát sikerült lencsevégre kapni.

A 10. osztályos deákosok Szalay Magdolna szakoktató kíséretében, egészségtan óra keretében, interaktív óraként látogatták a rendezvényt. 18 év alatti korosztály lévén, szűréseken nem vettek részt, viszont a medikusok előadását érdeklődéssel hallgatták. Mivel még a tanulmányaik elején vannak, bizonyára sok új ismerettel gazdagodtak a leendő egészségügyi dolgozók. Az elhangzott előadásokra majd utalni lehet a későbbi tanulmányok, például a komplex egészséggondozás tantárgy során, mondta az oktatójuk.

A Békeligeti iskola 6. osztályosai Juhász Marietta tanárnő kíséretében, osztályfőnöki óra keretében látogatták a vonatot. A tanárnő elmondta, iskolájuk egészségnevelő és környezetvédelmi kérdésekkel is foglalkozik, főként osztályfőnöki órák keretében. Ehhez kínált jó lehetőséget a vonat. Örömmel nyugtázta, hogy a gyerekeket teljesen lekötötte a bemutató, figyeltek és ezzel tanultak. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: