keresés a weboldalon

Gyermekjátékok olimpiája az olimpia jegyében (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyermekjátékok olimpiája az olimpia jegyében (Videó)

2012 június 08 - péntek
A közelgő olimpia jegyében gyermekjátékok olimpiája címmel szervezett játékos versengést 10-11 éves diákok számára a Skanzenben a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága. A program fővédnöke Kozári Ágnes Zalaegerszeg első olimpikonja volt.

Csibészek, Oroszlánok, Párducok, Liszt suli, Adysok Erőnyerők, Fekete Kele és Farkasok. Ezekkel a nevekkel felvértezve vágtak neki a megmérettetésnek a kisdiákok. Azzal a meggyőződéssel, hogy ezt az olimpiát biztosan ők fogják megnyerni. Az önbizalom talán a magukat farkasoknak nevezőknél volt leginkább tetten érhető. A választ Zsidó Bence adta:

A Göcseji Múzeum vezetése sejthette a lelkesedést, így ez volt az egyik ok, ami miatt vállalkozott erre a hagyományteremtő rendezvényre- mondta Kaján Imre, az intézmény igazgatója.

Minden jel arra utal, hogy ennek nincs különösebb akadálya, mert a gyerekek rendkívül fogékonyak az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre- osztotta meg tapasztalatát Árvainé Nagyari Katalin kézműves oktató.

Hogy ez a játék kapcsolódik-e valamilyen szokáshoz, s ha igen melyikhez, azt teljes biztonsággal nem tudtuk eldönteni. Azt viszont igen, hogy amelyik játékos kitaszítja a körből a másikat, az győz.

V.N./E.K.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: