keresés a weboldalon

Gyermekjog, babák, képviselők

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyermekjog, babák, képviselők

2010 február 08 - hétfő
Novemberben volt 20 éve annak, hogy az ENSZ közgyűlése elfogadta a „Gyermekek Jogairól” szóló egyezményt, mely aktív szerepvállalásra szólította fel az államokat, nemzetközi és helyi szervezeteket a gyermekek jólétének biztosítása érdekében. Erre kívánta felhívni a figyelmet az UNICEF Magyar Bizottsága. Ezért országos akciót szervezett, melyben oktatási intézményeket, civil szervezeteket szólítottak fel rongybabakészítésre, mellyel a döntéshozókat ajándékozták meg. Az akció az ország legtöbb pontján már lezajlott. Zalaegerszegen, a februári közgyűlésen került sor.

A rongybaba program koordinátora Iványi Ildikó, a helyi nagycsaládosok egyesületének vezetője volt, aki elmondta, 114 babát készítettek a megyeszékhelyen, legtöbbet (51 darab) a Deák- szakközépiskolás lányok.

Őket követte a sorban a nagycsaládosok egyesülete (32), illetve a Mindszenty iskola (13). A babák igazolvánnyal ellátottak, melyben a készítőt is fel tüntették.

– Ezzel a programmal is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, a döntéshozók tegyenek meg mindent, hogy a gyerekeket a családok könnyebb körülmények között nevelhessék fel – mondta Iványi Ildikó.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: