keresés a weboldalon

Gyermekkórusok fesztiválja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyermekkórusok fesztiválja

2009 augusztus 31 - hétfő
Idén immár ötödik alkalommal ad otthont a városi hangverseny- és kiállító terem október 3-án a Gyermekkórus Fesztiválnak és Versenynek. A székesfehérvári nemzetközi fesztivált leszámítva, a nevezett zalaegerszegi rendezvény az egyetlen a Dunántúlon, mely igyekszik a gyerekkórusok munkájáról összképet adni.

– A meghívásnak nem minden kórus tudott eleget tenni, feltehetően anyagi okok miatt – mondta Farkasi Csilla a házigazda intézmény vezetője, a rendezvény szervezője – de így is lesznek az idén új fellépők Székesfehérvárról, Szombathelyről, Győrből.

Zalaegerszeget három kórus képviseli majd, a Liszt-iskola kórusa Kövécs Edit vezetésével és az Ady-iskola két kórusa Perlakiné Vigh Valéria és Gellért Réka vezetésével, akik természetesen már a múlt tanév végén elkezdték a felkészülést a megmérettetésre.

A kétévente megrendezendő programot a város jelentősen támogatja. Terveink között szerepel, hogy jó idő esetén, a fesztivál előestéjén a Kossuth utca több pontján mini koncertet adva bemutatkoznak a város lakosságának a gyerekek.

– Mekkora látogatottságra számítanak?
– Mivel 400 diák lép színpadra, túl sok hely a közönségnek nem marad, de minden érdeklődőt szívesen látunk. A színvonalra sosincs panasz, neves tagokból áll a szakmai zsűri, amely mindig pozitív visszaigazolást ad.

(Felvételünkön az egyik résztvevő, az Ady-iskola Kicsinyek Kórusa; Gellért Réka vezényel.)

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: