keresés a weboldalon

Gyermeknapi kerti-parti és felújítás a Kosztolányi téri óvodában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyermeknapi kerti-parti és felújítás a Kosztolányi téri óvodában

2011 május 28 - szombat
Húszmilliós kerti partit rendeztek a Kosztolányi téri óvodában – de nem történt más, mint hogy a gyerekek már hagyományos buliján jelentették be: a nyáron jelentős felújítási munkák kezdődnek az intézményben. Részint épületgépészeti, részint szerkezeti javításokat végeznek – erre fordítja azt a bizonyos húszmillió forintot az önkormányzat.

A Csipet Csapat játékos bemutatójával kezdődött a gyermeknapi kerti-parti – s miközben az ovisok önfeledten játszottak, élvezték a lufi-figura-fújást vagy az arcfestést – talán oda sem figyeltek igazán arra, hogy alpolgármester bácsi és az óvodavezető néni arról beszél, mikor és hogyan fog megszépülni az óvoda.  
 
– Már nagyon ráfért a felújítás – mondja Némethné Pukánszky Katalin tagóvoda-vezető -, hiszen 1963-ban épült, majd 1974-ben újabb négy csoporttal bővült. Saját magunk, szülői és alapítványi segítséggel ugyan folyamatosan javítgatjuk, csinosítgatjuk, de bizony szükségünk van az önkormányzat támogatására is.

Először csak a vizesblokkok teljes és a tetőszerkezet részleges felújítását tervezték, ám nemrég kiderült: a tetőzet állapota olyan rossz, hogy nagyobb javításra van szükség. És ha már nekiállnak, kicserélik a megkopott vakolatot is – minderre a korábbi 12 millió mellett „sürgősséggel” további 8 milliót szavazott meg a közgyűlés. De nem ez a legnagyobb óvodai felújítási program a városban.

– A Kis utcai óvodában egy közel százmillió forintos beruházásra kerül sor – folytatja a felsorolást Balaicz Zoltán alpolgármester. – Ennek keretében az Ady utcai óvoda négy csoportját ide költöztetjük, így egy nagyon modern intézmény jön léte, ahol tizenkét csoportban háromszáz kisgyereket lehet elhelyezni. Ez lesz a város legnagyobb óvodája. A másik nagy rekonstrukció a Csillagközi óvodát érinti, ahol belső átalakításra – az ablakok cseréjére és a fűtési rendszer átalakítására – kerül sor, ez 80 millió forintba kerül majd.

Mindezzel lényegesen korszerűbb lesz a város óvodai hálózata – és megfelelő feltételeket nyújt majd a pedagógiai munka színvonalának további emelésére is.

 -yr –

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: