keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyermeknapi rekord

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyermeknapi rekord

2005 május 31 - kedd
Számtalan körhinta, játékokkal zsúfolásig megrakott sátrak, fagylalt, vattacukor, kürtöskalács, kézműves foglalkozások, az alkalmi színpadon pedig táncos, zenés műsorszámok várták a gyerekeket vasárnap a Vizslaparkban. Az idei Gyermeknapnak mindezek mellett volt egy különlegessége. Mutyi bohóc és társulata „vonatozni” hívta az általános iskolásokat. A várost bejáró gyermekvonattal rekordot kívántak felállítani a szervezők.

– Mutyi bohóc CD-nken van egy dal, melynek az a címe, hogy „Hová döcög ez a vonat”. Azért készítettük ezt a dalt, hogy vonatozásra bírjuk a gyerekeket. Innen jött az ötlet, hogy minél több kicsit beszervezzünk a programba, és egyben rekordot állítsunk fel – beszélt tervükről az indulást megelőzően Mutyi bohóc, azaz az álarc mögé bújt Oláh Tamás.

Az előre meghatározott időpontban, dr. Gyimesi Endre polgármester vezényszavára útnak indult a gyermekvonat. A „szerelvény” az Arany János utcáról a Rákóczi útra fordult, majd a Kossuth utcán haladtak végig, és a Kisfaludy utcán keresztül visszatértek a Vizslaparkba. A szülők és érdeklődők mellett elkísérték a menetet a Magyar Rekordok Szövetségének képviselői is.

– A rekord felállításának az a lényege, hogy minél több gyerek legyen szabályosan „besorozva” a vonatba. A rekord feltétele, hogy minden gyermeknek mozognia kell, a sornak haladnia kell. Nem engedhetik el egymást a gyerekek, nem szakadhat meg a lánc. Amennyiben ez sikerül, megvan a rekord – tudtuk meg Sebestyén Istvántól, a magyarországi rekordok regisztrátorától.

A rekordkísérlet sikerült. Beérkezéskor 297 résztvevőt számolt meg a regisztrátor. Mivel hasonló kísérlet nem volt még Magyarországon, Mutyi bohóc kezdeményezése bekerült a Magyar Rekordok Könyvébe.
A gyermekvonat jövőre ismét útjára indul. Ha akkor, több általános iskolás „száll fel” a vonatra, megdőlhet a rekord.

Tartalom megosztása: