keresés a weboldalon

Gyermekszínjátszók találkoztak az MMIK-ban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyermekszínjátszók találkoztak az MMIK-ban

2006 április 27 - csütörtök
Általános iskolás színjátszók vették birtokukba a zalaegerszegi MMMIK színpadát április 22-én. A 15. Weörös Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál elődöntőjére tizenegy művészeti csoport érkezett a megyéből, hogy összemérje képességét, tudását, és közülük a legjobbak továbbjussanak az országos döntőbe.

A rendezvényt Garamvölgyi György, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a színjátszás sajátos követelményeket támaszt gyakorlójával szemben. Mint mondta, nem elég a szöveg alapos elsajátítása, bele is kell bújni a megformálandó figura bőrébe. A karaktert jól megszemélyesíteni azonban csak igazi átéléssel lehet, s ez az azonosulás adja a hitelességet, melynek tolmácsolása a színjátszás valódi szépsége és nehézsége is egyaránt.

A fesztiválon táncművészeti, modern és klasszikus színi játékot, musicalt, táncművészeti és bábszínházi előadást láthatott nagyérdemű. A szakmai zsűriben dr. Merő Béla rendező, Honti György színész, drámapedagógus és elnökként Tóth Zsóka, a Magyar Művelődési Intézet munkatársa foglalt helyet. A verseny előtt a zsűri elnöke felhőtlen előadást kívánt a gyerekeknek. Továbbá tájékoztatott arról, hogy minden csoport kap oklevelet a fesztivál végén, a produkciókat azonban a hagyományoktól eltérően értékelik. A Magyar Drámapedagógiai Társaság csak később küld értesítést a művészeti csoportoknak a minősítésről, illetve arról, hogy kik jutottak tovább az országos döntőbe. (Zala-Lap Kft., A. L., Z. A.)

Tartalom megosztása: