keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyimesi alkotók kiállítása a Göncziben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyimesi alkotók kiállítása a Göncziben

2004 november 12 - péntek
A táj varázsa, az élet nehézsége párhuzamosan van jelen a festményeken… Hihetetlen, jellegzetes, egyedi színvilág a képeken. Az alkotók elkötelezettek a táj iránt, melyhez lelkileg is kötődnek… – fogalmazott a Gyimesfelsőloki Művészeti Alapítvány alkotótáborának kiállítás megnyitóján Garamvölgyi György, a Gönczi ÁMK igazgatója, aki személyes élményeit felelevenítve szólt Gyimes szépségéről, az ott élők életéről.

A művelődési központban Csata Jenő, Tímár Károly, Nagy Gábor és Moldován Zsolt erdélyi művészek első alkalommal mutatkoznak be Zalaegerszegen. A „Lépések Színekben és Formákban” művészetért alkotótársaság – melynek elnöke Tímár Károly – célja az együvé tartozás és szerepvállalás Gyimesfelsőlok képzőművészeti életében, ennek bemutatása a határon túl is.  A csángó vidéken megszervezett alkotótáborokban dolgozó művészeknél gyakoriak az embermotívumok, a karakterek, a viselet érdekes, jellegzetes ábrázolása és a gyimesi vadvirágos táj bemutatása.
A tárlatnyitón elhangzott: fontosak a találkozások, a kapcsolat Gyimes és Zalaegerszeg, Zala megye között. „Sokan járnak hozzánk és mi is szívesen megyünk hozzájuk” – mondta Garamvölgyi György.
A kiállítást december 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Tartalom megosztása: