keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyimesi Endre áll az élen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyimesi Endre áll az élen

2006 április 10 - hétfő
Zalaegerszegen a választásra jogosultak állampolgárok 72,12 százaléka (35 ezer 531 fő) ment el voksolni, tehát a részvétel az országos átlag felett volt. Szinte az utolsó pillanatig úgy tűnt, nem lesz második forduló a zalai megyeszékhelyen, mivel dr. Gyimesi Endre az utolsó szavazóköri adatok feldolgozásáig 50 százalék feletti eredményt hozott. A szavazókörök 100 százalékának adatai alapján a végeredmény a következő: Dr. Gyimesi Endre (Fidesz-KDNP) 49,91 százalék, Kiss Ferenc (MSZP) 37,92 százalék, Baján Antal (MDF) 6,58 százalék, Vitkovics Péter (SZDSZ) 5,58 százalék.

Dr. Gyimesi Endre: – Zalában nagyon szép sikert arattak a polgári erők, ketten már a parlament tagjai. Köszönöm a zalaegerszegieknek, hogy ilyen nagy arányban támogattak és bizalmukról biztosítottak. Ez azt jelenti, egyetértenek és segítik azt a városfejlesztési politikát, amit képviselünk. Kérek mindenkit, vegyenek részt a második fordulóban, segítsék, hogy a terveinket valóra tudjuk váltani. Eddig is és ezután is a város szolgálatában állok és minden erőmmel Zalaegerszegért dolgozom.

Kiss Ferenc: – Az MSZP győzött, bár sokan nem így látják. Az egyéni körzetekben hozni fogja azt az eredményt, ami szükséges ahhoz, hogy megalakulhasson a második Gyurcsány kormány. Örülök, hogy az MDF bejutott a parlamentbe, kíváncsi vagyok, tartja-e a véleményét Dávid Ibolya és nem támogatja a Fideszt. Zalaegerszegen négy százalékkal kevesebben mentek el választani, mint négy évvel ezelőtt. Az MSZP készül a második fordulóra és megpróbálja elvinni szavazóit és szimpatizánsait.

Baján Antal: – Azt tűztük ki célul, hogy a harmadik erő legyünk, ez sikerült, köszönjük a választóknak. Egyéniben az első három hely valamelyikének a megszerzését tűztük ki. Elégedett vagyok a párt és a saját teljesítményemmel kapcsolatban is. Világossá vált, hogy az MDF-fel hosszú távon számolni kell, Zalában a harmadik erő és országosan is jól szerepelt. A párt elért eredménye elismerést érdemel.

Vitkovics Péter: – Nagyon örülök annak, hogy az SZDSZ jobban szerepelt, mint négy évvel ezelőtt, országosan és helyben is. Ez azt bizonyítja, hogy a liberalizmusra szükség van a parlamentben. Szerintem a jelenlegi koalíció maradni fog és az SZDSZ meghatározó szerepet játszik a következő években. Azt viszont sajnálom, hogy Zala megyében nem tudott úgy megerősödni a bal-liberális oldal, ahogy szeretnénk. Feladatunk most, hogy teljes gőzzel készüljünk az önkormányzati választásokra.

Tartalom megosztása: