keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyógypedagógusok konferenciája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyógypedagógusok konferenciája

2007 április 17 - kedd
„A fejlesztő iskolai oktatás gyakorlati megközelítésből” címmel tartanak konferenciát április 24.-én Zalaegerszegen. A szervező Gyógypedagógiai Fejlesztő, Tanácsadó és Továbbképző Központ megbízott igazgatója, Bicsákné Némethy Terézia érdeklődésünkre elmondta: az országos konferencia egy új iskolai nevelési-oktatási forma gyakorlati tapasztalatait foglalja össze. A fejlesztő iskolai oktatást 2006. szeptemberétől teszi lehetővé a közoktatási törvény, de ez még csak egy lehetőség, kötelező majd 2010-től lesz.

– Az ide járó gyermekek súlyosan, halmozottan sérültek. Nekik eddig nem volt lehetőségük az iskolába járásra, heti három, vagy öt óra foglalkozásban részesítettük őket. Szeptembertől ez heti 20 órára bővült, napi rendszerességgel foglalkozunk velük.

Az intézményben két csoportot hoztunk létre számukra, az egyikben vezető tünet az autizmus, a másikban a mozgássérülés és beszéd sérülése. Mivel az ilyen sérült gyermekek ellátásának nincs még kialakult gyakorlata országosan, a gyógypedagógusok és más szakemberek számára is új feladatot, kihívást jelent ez a terület.

Az intézményünk 17 év óta foglalkozik súlyosan, halmozottan sérült gyermekekkel. Saját tapasztalataink alapján kidolgoztuk a fejlesztő iskolai oktatás tartalmi és szervezeti kereteit. Ezeket a gyakorlati tapasztalatokat szeretnénk a konferencián megosztani azokkal a szakemberekkel, akiket az ország minden részéről várunk – hívta fel a figyelmet a rendezvényre Bicsákné Némethy Terézia. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: