keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyorsforgalmi út köti össze Zalaegerszeget az M7-essel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyorsforgalmi út köti össze Zalaegerszeget az M7-essel (Videó)

2015 augusztus 11 - kedd
Gyorsforgalmi út köti majd össze Zalaegerszeget az M7-es autópályával – jelent meg a pénteki Magyar Közlönyben. A várhatóan több mint 30 milliárdos beruházás gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a közlekedést a megyeszékhely és a főváros között.

Áprilisban a Modern Városok Program keretében a város és a kormány megállapodott a 76-os főút teljes Zalaegerszeg és az M7-es autópálya közötti szakaszának gyorsforgalmi úttá bővítéséről. Április 24-én, amikor a Magyar Közlöny ismertette a határozatot, a megyeszékhely mégsem szerepelt a leírásban. Balaicz Zoltán polgármester többször is egyeztetett a miniszterelnökségen, így az augusztus 7-ei Közlönyben módosították a korábbi szöveget. Így az már a 76-os főút Zalaegerszeg és az M7-es autópálya közötti teljes szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztéséről szól. Ezzel együtt a fejlesztés a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra beruházások közé került.

A kormányhatározatban szerepel a Vasvár és Zalaegerszeg közötti M9-es megépítése 2×2 sávos gyorsforgalmi útszakasszal. Ez komoly gazdasági előnyt jelent majd a térségnek.

A 76 főút gyorsforgalmi szakaszának megépítése a tervek szerint 2018 márciusára, míg az M9-es gyorsforgalmi részének átadása 2017 januárjában várható.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: