keresés a weboldalon

Győzelem a legjobbak között

Zalaegerszeg címer
Hírek

Győzelem a legjobbak között

2016 november 04 - péntek
Elrajtoltak a 2016/2017-es felnőtt férfi Squash csapatbajnokságok küzdelmei október utolsó előtti hétvégéjén. Az idei szezonban az Öntöde-ZEUS csapatai az első-, a másod- és a negyedosztályban szerepelnek.

Nagy várakozások előzték meg a bajnoki rajtot, hiszen ilyen erős játékoskeret eddig nem a zalaiak rendelkezésére. Köszönhető ez a fiatalok folyamatos fejlődésének, valamint Dél- és Nyugat Dunántúl squashvárosainak összefogásának. Az első forduló a várakozásoknak megfelelően alakult, amelyben megszületett az első történelmi jelentésű győzelem is az első osztályban!

Az első ligában a Csitkovics Gábor, Szokol Pál, Szederkényi Dániel, Balázs Erik, Rózsa Bálint összetételű együttes a Vidux-Tisza SE-től 4-0-ra, míg az Alba-Török SE –tőlé 3-1-re kikapott. Az előbb említett történelmi győzelmet a CSC Oliver csapatának 4-0-s legyőzésével szerezték meg. A másodosztályban a Sákovics Péter, Reider Tamás, Nagy Ferenc, Nagy Simon, Szerencsés József, Fitos Krisztián összetételű csapat a Top Challangeellen 3-1-re, míg a Khan-Go Ahead ellen 4-0-ra kikaptak, míg a Squashberek SE-t 3-1-re legyőzték. A negyedosztályban a Pilhoffer Béla, Szalay Zsolt, Marton Zoltán, Nagy Tamás, Németh Tamás összetételú csapat a Battai FSE-t és a Totem Squash SE –t 4-0-ra megverte és a Budapest SA ellen 2-2-e dönttelemnt játszott. A csapatbajnokik mellettmegszületettek az idei szezon első egyéni érmei is. Felnőtt országos C-kategóriás ranglistaversenyen Fitos Krisztián harmadik helyen végzett. A Slovak Junior Openen és a Hungarian Junior Openen Nagy Simon egyaránt második lett.

A képen balról: Csitkovics Gábor, Szokol Pál, Szederkényi Dániel, Balázs Erik, Rózsa Bálint

Jóna István

Tartalom megosztása: