keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Győzelem a szomszédvárak összecsapásán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Győzelem a szomszédvárak összecsapásán

2005 június 04 - szombat
ZTE  –  Körmend   81-80(23-11, 15-27, 22-20, 21-22)Zalaegerszeg, 400 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért.Jv.: Bognár, Gorka.ZTE:  Simon (2), Kámán (28/3), Csaplár Nagy E. (19), Kováts (5/3), Hoffmann (15/6).Csere: Vertetics (2), Baki (2), Keresztes, Wehner (8), Volf. Vezetőedző: Kis Attila.

Az első negyedben jól játszott a ZTE, határozottan védekezett és a dobások is rendre a kosárba hullottak. Így tetemes előnyre tett szert, még a második negyed közepén is 10 ponttal vezetett. Ekkor azonban a Körmend agresszív védekezésre váltott, s a megszerzett labdákból gyors pontokat szereztek a vendégek. A vasiak felzárkózásához azonban kellett az is, hogy a játékvezetők rendre részükre fújták a büntetőket, ugyanakkor  legdurvább szabálytalanságaikat sem büntették. A körmendiek a 3. negyedben már 8 ponttal is vezettek, de a ZTE nem hagyta magát és 56-56-nál egyenlített.

Az utolsó játékrészben hosszú ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a befejezés előtt egy perccel már a ZTE vezetett 6 ponttal. Ekkor azonban a hazai könnyelműsködéseket kíméletlenül kihasználták a vendégek, s 9 másodperccel a vége előtt már ők vezettek egy ponttal. Végül Kámán jó megmozdulása döntött a hazaiak javára, a ZTE válogatottja remekül tört be a pal! ánk alá, s kétpontosa beállította az alsóházi nyugatdunántúli rangadó végeredményét.  

Tartalom megosztása: