keresés a weboldalon

Győzelem, hullámzó teljesítménnyel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Győzelem, hullámzó teljesítménnyel

2009 március 15 - vasárnap
Zala Volán ZTE – Vasas Csata 68-57 (16-14, 21-12, 14-14, 17-17) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Fekete, Söjtöri.

Zala Volán ZTE: Szalay (4), Ambrus (2), Rasheed (15/3), Szélesy (13), Horváth Zs. (16). Csere: Takács, Varga (7), Pungor (3), Hersics (8/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Idegesen kezdtek a hazaiak, az első negyedben sok hibával játszottak. A második negyedben főleg a védekezés terén javult sokat az egerszegi csapat, a vendégek 5 percen át nem találtak a gyűrűbe. A kék-sárgák előnye ennek megfelelően tíz pont fölé nőtt. (15. perc: 25-14). Úgy nézett ki, hogy a zalaiak fölényes győzelmet aratnak, 18 ponttal is vezettek már.

Ám érthetetlen módon kapkodni kezdtek, s a fővárosi együttes 3 pontra felzárkózott. (53-50). Szerencsére a mérkőzés hajrájára ismét megrázta magát a hazai csapat, és végül is hullámzó teljesítménnyel, de kicsikarta a győzelmet. Ezzel szinte biztosra vehető, hogy a Zala Volán ZTE a 6. helyen zárja az alapszakaszt.

Értékelés

Bencze Tamás, a Zala Volán ZTE vezetőedzője: – A legfontosabb, a győzelem megvan. Amikor koncentráltan játszottunk és fejben is ott voltunk a pályán, 20 pont körül vezettünk. Ellenkező esetben szenvedtünk.

Deák Éva, a Vasas Csata edzője: – Közepes játékkal is csak tíz pont körüli különbséggel kaptunk ki. Ennél jobb eredményre is volt esélyünk, de amikor felzárkóztunk, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Van még tanulni valónk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: