keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Győzelemmel mehetett szünetre a ZTE NKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Győzelemmel mehetett szünetre a ZTE NKK

2016 november 17 - csütörtök
Háromhetes szünet vár a női NB I-es csapatokra a válogatott EB selejtezői miatt. A bajnokság 7. fordulójában a ZTE NKK az újonc MTK-Budapest csapatát fogadta.

A hazaiak az első negyedben megalapozták sikerüket. Burkholder vezérletével hamar tíz pont fölé tornászták a különbséget. A második negyed elejét megnyomta a hazai csapat és állandósította a tíz pont feletti különbséget, ami a félidőre már húsz pont közelébe nőtt. A nagyszünet után mindkét csapat ponttalanul játszott és rengeteg rossz kísérletet mutattak be a lányok. Kiegyenlíttet játék folyt a pályán, de valamivel a hazaiak voltak pontosabbak. A negyed végéhez közeledve Hegedüs-Őri Györgyi villantotta meg tudását és két perc alatt 7 pontot szorgoskodott össze csapata 13 egységéből. A záró negyedben, Gáspár Dávid már a cseréknek is lehetőséget adhatott, akik révén tovább nőtt a hazai előny. A végére kicsit széteset a zalaiak játéka, de ennek ellenére is magabiztosan 67-47-re győzték le ellenfelüket és továbbra is makulátlan hazai mérleggel mehettek a bajnoki szünetre.

A zalaiak keretéből Stefan Svitek szövetségi kapitány Nagy Dórát hívta be a válogatottba, akik Portugália és Szlovákia ellen játszanak EB selejtezőt.

Jóna István

Tartalom megosztása: