keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gyűjtik a fenyőfákat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyűjtik a fenyőfákat

2006 január 10 - kedd
Január elejére szinte valamennyi háztartásban „kegyvesztetté” válik, s ennek eredményeként utcára kerül az ünnep dísze, a fenyőfa. A Zala-Depo Kft. munkatársai már szinte az új év beköszönte óta folyamatosan szállítják a kidobott fenyőfákat, melyket begyűjtés után fel is dolgoznak.

Gotthárd István, a cég műszaki vezetője érdeklődésünkre elmondta: ebben az esztendőben január 4-én kezdtek hozzá a karácsonyfák gyűjtéséhez, melyet a tervek szerint február első hetéig fognak végezni.

A hét minden munkanapján átlagosan 10-15 munkatárs gyűjti a fenyőket, akiknek előreláthatólag több mint 20000 karácsonyfát kell elszállítaniuk. A hetek első napjaiban egyébként 4-5, a hetek második felében pedig 2-3 gépjármű járják a Zala-Depo Kft. dolgozói folyamatosan a várost és szedik össze a feleslegessé vált növényeket.

Megtudtuk, a kommunális hulladékkal együtt nem lehet elszállítani a fenyőfákat, ezért külön gyűjtési útvonalat terveztek meg a szakemberek, vagyis ennek alapján történik a begyűjtés. Arra azonban feltétlenül szeretnék felhívni a városlakók figyelmét, hogy a kidobott karácsonyfákat a megszokott gyűjtőhelyeknél helyezzék el, hiszen ez nagyban megkönnyíti a munkát. A műszaki vezető azt is elmondta, a karácsonyfákat telephelyükön ledarálják, majd ezt fűtőanyagként hasznosítják. (Zala-Lap Kft., P. Sz. )

Tartalom megosztása: